MAĐARSKA PASTA SA KOBASICAMA Gurmanski ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.

mađarska pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g dimljene kobasice iseckane na kolutove
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 170 g fusila
  • 1 srednja tikvica
  • 1/2 šolje supe od povrća
  • 250 g čeri paradajza

Priprema:

Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja, pa na njemu propržite kolutove kobasice, dok ne dobiju lepu boju, oko 5 minuta. I kobasice sklonite na stranu. U isti tiganj stavite seckane tikvicu i supu, pa kuvajte dok tikvice ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte paradajz, pa nastavite da kuvate još 2 minuta. Smanjite vatru, pa dodajte testeninu i kobasicu, dobro promešajte i kuvajte još minut. Servirajte toplo i ukrasite pinjolama.

 

Komentari (0)

Loading