PASTA PRIMAVERA PO ORIGINALNOM RECEPTU Lagani obrok koji budi sva čula

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Slasna i sočna, prste da poližete.

pasta primavera
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g mašnica
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 100 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • sušeni bosiljak
  • parmezan (opciono, za posipanje)

Priprema:

Skuvajte mašnice. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte isečenu šargarepu, tikvicu i grašak u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju, ali da zadrže hrskavost. Začinite povrće solju, biberom i sušenim bosiljkom po ukusu. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili. Dodajte kuvane špagete u tiganj. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.

Komentari (0)

Loading