PASTA PRIMAVERA PO ORIGINALNOM RECEPTU Lagani obrok koji budi sva čula
Slasna i sočna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 300 g mašnica
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 100 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so po ukusu
- biber po ukusu
- sušeni bosiljak
- parmezan (opciono, za posipanje)
Priprema:
Skuvajte mašnice. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte isečenu šargarepu, tikvicu i grašak u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju, ali da zadrže hrskavost. Začinite povrće solju, biberom i sušenim bosiljkom po ukusu. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili. Dodajte kuvane špagete u tiganj. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)