POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Fenomenalno jelo za prave gurmane, zaboravićete da nedostaje meso

Ivana Pavlović

15:05

Sezonski recepti 0

Ukusa koji govori više od 1000 jezika.

posne lazanje sa tunjevinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g posnih kora za lazanje
  • 300 g šampinjona
  • 2 kom tunjevine
  • 400 ml paradajz pirea
  • 1 čaša sojinog mleka
  • 120 g margarina
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • 400 g biljnog sira
  • 1 kašičica origana
  • so po želji
  • kečap

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Margarin otopite na šporetu, pa dodajte griz i brašno, a onda origano i 200 g rendanog sira. Dodajte kašičicu soli i origana. Sečene šampinjone secite u šerpi sa malo ulja, pa dodajte tunjevine i paradajiz pire. Mutite pa skinite sa vatre. Bešamel sosom premažite vatrostalnu činiju, pa ređajte kore. Ređajte redosledom:kora-bešamel sos-paral sol-kora i sve tako dok ne potrošite sav materijal. Posljednji treba da bude sos i preko njega 200 g rendanog sira. Dekorišite kečapom. Pecite lazanje oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. 

Komentari (0)

Loading