POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Fenomenalno jelo za prave gurmane, zaboravićete da nedostaje meso
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Potrebno je:
- 500 g posnih kora za lazanje
- 300 g šampinjona
- 2 kom tunjevine
- 400 ml paradajz pirea
- 1 čaša sojinog mleka
- 120 g margarina
- 3 kašike brašna
- 2 kašike griza
- 400 g biljnog sira
- 1 kašičica origana
- so po želji
- kečap
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Margarin otopite na šporetu, pa dodajte griz i brašno, a onda origano i 200 g rendanog sira. Dodajte kašičicu soli i origana. Sečene šampinjone secite u šerpi sa malo ulja, pa dodajte tunjevine i paradajiz pire. Mutite pa skinite sa vatre. Bešamel sosom premažite vatrostalnu činiju, pa ređajte kore. Ređajte redosledom:kora-bešamel sos-paral sol-kora i sve tako dok ne potrošite sav materijal. Posljednji treba da bude sos i preko njega 200 g rendanog sira. Dekorišite kečapom. Pecite lazanje oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA GRAŠKOM Posne i slasne, pravi raj za nepca
Ukusno jelo obožavaće cela porodica.
POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)