POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Fenomenalno jelo za prave gurmane, zaboravićete da nedostaje meso
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Potrebno je:
- 500 g posnih kora za lazanje
- 300 g šampinjona
- 2 kom tunjevine
- 400 ml paradajz pirea
- 1 čaša sojinog mleka
- 120 g margarina
- 3 kašike brašna
- 2 kašike griza
- 400 g biljnog sira
- 1 kašičica origana
- so po želji
- kečap
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Margarin otopite na šporetu, pa dodajte griz i brašno, a onda origano i 200 g rendanog sira. Dodajte kašičicu soli i origana. Sečene šampinjone secite u šerpi sa malo ulja, pa dodajte tunjevine i paradajiz pire. Mutite pa skinite sa vatre. Bešamel sosom premažite vatrostalnu činiju, pa ređajte kore. Ređajte redosledom:kora-bešamel sos-paral sol-kora i sve tako dok ne potrošite sav materijal. Posljednji treba da bude sos i preko njega 200 g rendanog sira. Dekorišite kečapom. Pecite lazanje oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA GRAŠKOM Posne i slasne, pravi raj za nepca
Ukusno jelo obožavaće cela porodica.
POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)