POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Fenomenalno jelo za prave gurmane, zaboravićete da nedostaje meso
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.

Potrebno je:
- 500 g posnih kora za lazanje
- 300 g šampinjona
- 2 kom tunjevine
- 400 ml paradajz pirea
- 1 čaša sojinog mleka
- 120 g margarina
- 3 kašike brašna
- 2 kašike griza
- 400 g biljnog sira
- 1 kašičica origana
- so po želji
- kečap
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Margarin otopite na šporetu, pa dodajte griz i brašno, a onda origano i 200 g rendanog sira. Dodajte kašičicu soli i origana. Sečene šampinjone secite u šerpi sa malo ulja, pa dodajte tunjevine i paradajiz pire. Mutite pa skinite sa vatre. Bešamel sosom premažite vatrostalnu činiju, pa ređajte kore. Ređajte redosledom:kora-bešamel sos-paral sol-kora i sve tako dok ne potrošite sav materijal. Posljednji treba da bude sos i preko njega 200 g rendanog sira. Dekorišite kečapom. Pecite lazanje oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:

POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.


BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)