LAZANJE SA SPANAĆEM Ručak kao iz restorana koji će raspametiti ukućane

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Ukusa koji se pamti.

lazanje sa spanaćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg spanaća
  • 250 g kora za lazanju
  • čen belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 300 g svežeg sira
  • 200 g kisele pavlake
  • glavica crnog luka
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • muskatni orah
  • biber
  • so

Priprema:

Na rastopljenom maslacu propržite sitno seckani crni i beli luk. Očistite i operite spanać, pa ga obarite u vreloj vodi. Zatim ga ocedite, iseckajte i pomešajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i pobiberite. Sir pomešajte s pavlakom, pa posolite i pobiberite. U dobro namašćen pleh naizmenično ređajte lazanje, spanać i sos sa sirom. Završite sosom. Pospite kačkavaljem i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

Komentari (0)

Loading