ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Kremasto jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g paste
- 1 kašičica soli
- Za bešamel:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- prstohvat soli
- prstohvat muskantnog oraha
- 200 g rendanog sira
- 50 g krem sira
Za garniranje:
- listići svežeg peršuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pastu skuvajte al dente prema uputstvu sa kesice. Onda je ocedite i ostavite sa strane. U šerpi na srednjoj temperaturi otopite maslac. Zatim, dodajte brašno i kuvajte, uz neprestano mešanje. Polako dodajte mleko, uz neprestano mešanje, oko 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne. Dodajte so u muskantni orah, pa dodajte rendani i krem sir, i mešajte. Pomešajte pastu sa bešamel sosom, pa sve stavite u vatrostalnu činiju. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za vikend koji se pamti
Kremaste i zasitne, nestaće sa stola odmah.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)