SOČNE PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
Potrebno je:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 100 g pirinača
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 2 papadajza
- 12 paprika babura
- 1 kašika brašna
- 0,5 l paradajz soka
- malo ulja
- malo soli
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Operite paprike, pa im izvadite peteljke i očistite od semenki. Iseckajte sitno crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja. Onda dodajte mleveno meso i začinite. Kratko prodinstajte pa dodajte pirinač i jaje. Punite paprike ovom smesom.Zatvorite otvore paprika tankim komadom svežeg paradajza. Poređajte paprike u dublju šerpu, pa sipajte vode do vrha paprika. Kuvajte oko sat vremena na tihoj vatri. Sipajte malo ulja u šerpicu, pa dodajte kašiku brašna, i kratko propržite pa dodati mlevenu začinsku papriku. Zapršku sipajte u šerpu sa paprikama, pa dodajte paradajz sok i kuvajte još 15 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)