SOČNE PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g pirinača
  • 1 jaje
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 2 papadajza
  • 12 paprika babura
  • 1 kašika brašna
  • 0,5 l paradajz soka
  • malo ulja
  • malo soli
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema:

Operite paprike, pa im izvadite peteljke i očistite od semenki. Iseckajte sitno crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja. Onda dodajte mleveno meso i začinite. Kratko prodinstajte pa dodajte pirinač i jaje. Punite paprike ovom smesom.Zatvorite otvore paprika tankim komadom svežeg paradajza. Poređajte paprike u dublju šerpu, pa sipajte vode do vrha paprika. Kuvajte oko sat vremena na tihoj vatri. Sipajte malo ulja u šerpicu, pa dodajte kašiku brašna, i kratko propržite pa dodati mlevenu začinsku papriku. Zapršku sipajte u šerpu sa paprikama, pa dodajte paradajz sok i kuvajte još 15 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading