POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 1,5 šolja pirinča (280 grama)
- 5-6 velikih paprika babura
- 4 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike paradajz paste
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašičice morske soli
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- 1 vezica svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 1 kašika iseckanog lista korijandera
- 2 kašike suvog začina (mešavina povrća)
- 1 litar bujona od povrća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im odsecite vrhove i izvadite semenke.Propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte sitno seckan beli luk i njega propržite. Onda dodajte paradajz sečen na kockice i opran pirinač. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, pa umešajte paradajz pastu, mlevenu papriku, so, biber, peršun, korijander i mešavinu začina. Ostavite da se krčka minut dva, pa skinite sa vatre. Paprike filujte pripremljenim nadevom pa ređajte u vatrostalnu posudu. Prekrijte paprike odsečenim vrhovima, pa nalijte bujon i vodu. Pecite paprike oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)