POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

posne punjene paprike
Printscreen

Potrebno je:

  • 1,5 šolja pirinča (280 grama)
  • 5-6 velikih paprika babura
  • 4 paradajza 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike paradajz paste
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašičice morske soli
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 1 vezica svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 1 kašika iseckanog lista korijandera
  • 2 kašike suvog začina (mešavina povrća)
  • 1 litar bujona od povrća

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im odsecite vrhove i izvadite semenke.Propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte sitno seckan beli luk i njega propržite. Onda dodajte paradajz sečen na kockice i opran pirinač. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, pa umešajte paradajz pastu, mlevenu papriku, so, biber, peršun, korijander i mešavinu začina. Ostavite da se krčka minut dva, pa skinite sa vatre. Paprike filujte pripremljenim nadevom pa ređajte u vatrostalnu posudu. Prekrijte paprike odsečenim vrhovima, pa nalijte bujon i vodu. Pecite paprike oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading