POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 1,5 šolja pirinča (280 grama)
- 5-6 velikih paprika babura
- 4 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike paradajz paste
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašičice morske soli
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- 1 vezica svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 1 kašika iseckanog lista korijandera
- 2 kašike suvog začina (mešavina povrća)
- 1 litar bujona od povrća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im odsecite vrhove i izvadite semenke.Propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte sitno seckan beli luk i njega propržite. Onda dodajte paradajz sečen na kockice i opran pirinač. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, pa umešajte paradajz pastu, mlevenu papriku, so, biber, peršun, korijander i mešavinu začina. Ostavite da se krčka minut dva, pa skinite sa vatre. Paprike filujte pripremljenim nadevom pa ređajte u vatrostalnu posudu. Prekrijte paprike odsečenim vrhovima, pa nalijte bujon i vodu. Pecite paprike oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)