ROLNICE OD TIKVICA SA CRVENIM SOSOM Delikates koji se ne odbija, po receptu bez premca
Ručak koji će cela porodica obožavati.
Potrebno je:
Za rolnice:
- 2 tikvice
- 200 g rikota sira
- 100 g parmezana
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- so
- biber po ukusu
- peršun po želji
Za crveni sos:
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- so
- biber po ukusu
- svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice, pa ih isecite na tanke, duge trake. Onda ih posolite i ostavite 15 minuta da odstoje. Osušite ih papirnim ubrusom. Pomešajte rikota sir, parmezan, jaje, sitno iseckan beli luk, so, biber i svež peršun. Promešajte dobro. Stavite kašiku fila na svaki komad tikvice, pa pažljivo urolajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Propržite sitno seckan crni luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte beli luk i pržite još minut. Umešajte seckani paradajz (ili svež paradajz) i kuvajte na srednjoj vatri, oko 15 do 20 minuta, dok se sos ne zgusne. Dodajte šećer, so, biber i svež bosiljak ili origano po ukusu. Sipajte polovinu crvenog sosa u vatrostalnu posudu. Zatim, poređajte tikvice, pa prelijte ostatkom sosa.Pecite rolnice oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)