ROLNICE OD TIKVICA SA CRVENIM SOSOM Delikates koji se ne odbija, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ručak koji će cela porodica obožavati.

rolnice od tikvica
Shutterstock

Potrebno je:
Za rolnice:

  • 2 tikvice 
  • 200 g rikota sira
  • 100 g parmezana
  • 1 jaje
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber po ukusu
  • peršun po želji

Za crveni sos:

  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • so
  • biber po ukusu
  • svež bosiljak 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice, pa ih isecite na tanke, duge trake. Onda ih posolite i ostavite 15 minuta da odstoje. Osušite ih papirnim ubrusom. Pomešajte rikota sir, parmezan, jaje, sitno iseckan beli luk, so, biber i svež peršun. Promešajte dobro. Stavite kašiku fila na svaki komad tikvice, pa pažljivo urolajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Propržite sitno seckan crni luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte beli luk i pržite još minut. Umešajte seckani paradajz (ili svež paradajz) i kuvajte na srednjoj vatri, oko 15 do 20 minuta, dok se sos ne zgusne. Dodajte šećer, so, biber i svež bosiljak ili origano po ukusu. Sipajte polovinu crvenog sosa u vatrostalnu posudu. Zatim, poređajte tikvice, pa prelijte ostatkom sosa.Pecite rolnice oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading