PITA SA TIKVICAMA I SIROM Vazdušasta i mekana, a biće super i vruća i hladna
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Pita s tikvicama – sastojci:
- paket gotovih kora za pite i savijače
- 350 g tikvica
- 200 g posnog sira
- 200 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 250 ml grčkog jogurta
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike griza
- mešavina 2 dl ulja + 2 dl mleka
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Urolajte gotove kore, pa ih isecite na tanke trakice. Narendajte tikvice, pa posolite i ostavite sa strane. U velikoj posudi pomešajte jaja, sireve, jogurt, beli luk, griz. Zatim dodajte tikvice i trakice kora. Dobro promešajte pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu sa tikvicama oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA BEZ KORA Sve se samo pomeša i peče, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)