PITA SA TIKVICAMA I SIROM Vazdušasta i mekana, a biće super i vruća i hladna
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Pita s tikvicama – sastojci:
- paket gotovih kora za pite i savijače
- 350 g tikvica
- 200 g posnog sira
- 200 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 250 ml grčkog jogurta
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike griza
- mešavina 2 dl ulja + 2 dl mleka
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Urolajte gotove kore, pa ih isecite na tanke trakice. Narendajte tikvice, pa posolite i ostavite sa strane. U velikoj posudi pomešajte jaja, sireve, jogurt, beli luk, griz. Zatim dodajte tikvice i trakice kora. Dobro promešajte pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu sa tikvicama oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)