GRČKA PITA SA TIKVICAMA Sočna i slasna za bilo koje doba dana, prste da poližete
Ovakvu pitu do sada niste jeli, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 3 tikvice
- 200 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- so, biber po ukusu
Priprema:
Pomešajte rendane tikvice sa kravljim sirom, jajima, jogurtom, uljem i začinima. Kore za pitu filujte smesom od tikvica i slažite u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok pita ne porumeni, oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
GRČKA GALATOPITA Jeftina, izdašna i savršena, i dupla mera će biti malo!
Pravi se od osnovnih sastojaka koje već imate u kuhinji, a tajna njenog ukusa leži u pažljivom kuvanju kremastog fila i savršenom pečenju da bi se dobila zlatna i hrskava kora. Lagana i letnja poslastica, savršena je za sve specijalne prilike i porodična okupljanja.
GRČKA PITA SA TIKVICAMA Predjelo koje budi sva čula, a držaće vas dugo sitim
Savršena za doručak ili večeru.
PITA SA TIKVICAMA I SIROM Vazdušasta i mekana, a biće super i vruća i hladna
Najbolje služite uz šolju jogurta.
SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)