PROLEĆNE ROLNICE NESTAJU SA STOLA ODMAH Sočne i slasne, po receptu bez mane
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
- 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
- vezica mladog crnog luka
- biber
- so
- suvi biljni začin
- 6 kašika ulja
- 3 kašike soja-sosa
- 2 kašike meda
- cimet (po ukusu i po želji)
Priprema:
Kupus i šargarepu izrendajte, pa iseckajte praziluk, beli luk i crni luk. Sipajte malo ulja u šerpu, pa stavite sve vrste luka da se dinstaju. Dodajte rendan kupus i šargarepu i dinstajte još pet minuta. Umešajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa dobro promešajte. Ostatak ulja sipajte u plitku posudu pa dodajte malo vode i promešajte. Isecite list kore na četiri dela, pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Nanesite malo fila, pa zavijte u rolnicu. Ponavjajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)