PROLEĆNE ROLNICE NESTAJU SA STOLA ODMAH Sočne i slasne, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

prolećne rolnice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
  • 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
  • vezica mladog crnog luka
  • biber
  • so
  • suvi biljni začin
  • 6 kašika ulja
  • 3 kašike soja-sosa
  • 2 kašike meda
  • cimet (po ukusu i po želji)

Priprema:

Kupus i šargarepu izrendajte, pa iseckajte praziluk, beli luk i crni luk. Sipajte malo ulja u šerpu, pa stavite sve vrste luka da se dinstaju. Dodajte rendan kupus i šargarepu i dinstajte još pet minuta. Umešajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa dobro promešajte. Ostatak ulja sipajte u plitku posudu pa dodajte malo vode i promešajte. Isecite list kore na četiri dela, pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Nanesite malo fila, pa zavijte u rolnicu. Ponavjajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumene.

Komentari (0)

Loading