PROLEĆNE ROLNICE NESTAJU SA STOLA ODMAH Sočne i slasne, po receptu bez mane
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
- 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
- vezica mladog crnog luka
- biber
- so
- suvi biljni začin
- 6 kašika ulja
- 3 kašike soja-sosa
- 2 kašike meda
- cimet (po ukusu i po želji)
Priprema:
Kupus i šargarepu izrendajte, pa iseckajte praziluk, beli luk i crni luk. Sipajte malo ulja u šerpu, pa stavite sve vrste luka da se dinstaju. Dodajte rendan kupus i šargarepu i dinstajte još pet minuta. Umešajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa dobro promešajte. Ostatak ulja sipajte u plitku posudu pa dodajte malo vode i promešajte. Isecite list kore na četiri dela, pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Nanesite malo fila, pa zavijte u rolnicu. Ponavjajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)