PROLEĆNE ROLNICE NESTAJU SA STOLA ODMAH Sočne i slasne, po receptu bez mane
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
- 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
- vezica mladog crnog luka
- biber
- so
- suvi biljni začin
- 6 kašika ulja
- 3 kašike soja-sosa
- 2 kašike meda
- cimet (po ukusu i po želji)
Priprema:
Kupus i šargarepu izrendajte, pa iseckajte praziluk, beli luk i crni luk. Sipajte malo ulja u šerpu, pa stavite sve vrste luka da se dinstaju. Dodajte rendan kupus i šargarepu i dinstajte još pet minuta. Umešajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa dobro promešajte. Ostatak ulja sipajte u plitku posudu pa dodajte malo vode i promešajte. Isecite list kore na četiri dela, pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Nanesite malo fila, pa zavijte u rolnicu. Ponavjajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)