PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, savršen ručak za vikend
Ručak koji će porodica obožavati.
Potrebno je:
- 4 srednje tikvice
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 1 paradajz, seckan
- 1 jaje
- so, biber, peršun po ukusu
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Tikvice prepolovite po dužini i izdubite sredinu. Na malo ulja propržite crni luk, beli luk, šargarepu i meso. Dodajte paradajz i dinstajte dok ne omekša. Sklonite sa vatre, dodajte jaje, začine i sir, pa dobro izmešajte. Punjene tikvice stavite u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)