PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, savršen ručak za vikend

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ručak koji će porodica obožavati.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 srednje tikvice
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 šargarepa, rendana
  • 1 paradajz, seckan
  • 1 jaje
  • so, biber, peršun po ukusu
  • 50 g rendanog sira

Priprema:

Tikvice prepolovite po dužini i izdubite sredinu. Na malo ulja propržite crni luk, beli luk, šargarepu i meso. Dodajte paradajz i dinstajte dok ne omekša. Sklonite sa vatre, dodajte jaje, začine i sir, pa dobro izmešajte. Punjene tikvice stavite u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading