TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, prste da poližete.

tikvice punjene tunjevinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 velike tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 kašika ajvara
  • so i biber po ukusu
  • origano po želji
  • 1 paradajz
  • 4 masline bez koštice
  • maslinovo ulje

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Onda očistite tikvice pa ih presecite po dužini. Kašičicom izdubite pa poređajte po dnu vatrostalne posude obložene uljem. Sredinu tikvice sa sitno seckanim crnim lukom prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast umešajte tunjevinu, origano, ajvar. Posolite i pobiberite. Onda skinite sa vatre pa filujte tikvice pripremljenim nadevom. Dodajte po 2 masline pa preko dodajte paradajz sečen na tanke kolutove. Pecite tikvice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading