TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Sočne i slasne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 velike tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 1 kašika ajvara
- so i biber po ukusu
- origano po želji
- 1 paradajz
- 4 masline bez koštice
- maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Onda očistite tikvice pa ih presecite po dužini. Kašičicom izdubite pa poređajte po dnu vatrostalne posude obložene uljem. Sredinu tikvice sa sitno seckanim crnim lukom prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast umešajte tunjevinu, origano, ajvar. Posolite i pobiberite. Onda skinite sa vatre pa filujte tikvice pripremljenim nadevom. Dodajte po 2 masline pa preko dodajte paradajz sečen na tanke kolutove. Pecite tikvice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
POHOVANE TIKVICE BUDE SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Samo dodajte prilog po želji.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Lagani ručak za vrele letnje dane koji obara s nogu
Sočno i ukusno jelo držaće vas dugo sitim.
POHOVANE TIKVICE RAJ ZA NEPCA Super idu uz meso, a gotove očas posla
Mekane i sočne, ukućani će biti oduševljeni.
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)