DOMAĆI ĐEVREK Hrskav a mekan, po receptu sa kojim provereno uspeva, zaboravićete na pekaru
Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivo pecivo.
Potrebno je:
- 1 kg brašna T-400
- 300 g susama
- 1 kocka svežeg kvasca
- 30 g šećera
- 30 g putera
- 500 ml vode
- 25 g soli
Sirup:
- 1 kg šećera
- 1 l vode
Priprema:
Sirup: Sipati vodu i šećer i kuvati dok se ne zgusne kao za baklavu.
Testo: U činiju sipati šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešati i dodati so, pa postepeno dodavati brašno. Rukama umesiti testo. Dobijenu smesu podeliti na 14 loptica i ostaviti da narastu 30 minuta. Od svake loptice napraviti duguljast valjak, presaviti napola i uviti kao pletenicu pa saviti ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočiti u napravljen sirup, pa u susam. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup preliti preko đevreka. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja
Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.
TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)