DOMAĆI ĐEVREK Hrskav a mekan, po receptu sa kojim provereno uspeva, zaboravićete na pekaru
Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivo pecivo.

Potrebno je:
- 1 kg brašna T-400
- 300 g susama
- 1 kocka svežeg kvasca
- 30 g šećera
- 30 g putera
- 500 ml vode
- 25 g soli
Sirup:
- 1 kg šećera
- 1 l vode
Priprema:
Sirup: Sipati vodu i šećer i kuvati dok se ne zgusne kao za baklavu.
Testo: U činiju sipati šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešati i dodati so, pa postepeno dodavati brašno. Rukama umesiti testo. Dobijenu smesu podeliti na 14 loptica i ostaviti da narastu 30 minuta. Od svake loptice napraviti duguljast valjak, presaviti napola i uviti kao pletenicu pa saviti ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočiti u napravljen sirup, pa u susam. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup preliti preko đevreka. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:

TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.

DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.

DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)