DOMAĆI ĐEVREK Hrskav a mekan, po receptu sa kojim provereno uspeva, zaboravićete na pekaru

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivo pecivo.

turski simit
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna T-400
  • 300 g susama
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 30 g šećera
  • 30 g putera
  • 500 ml vode
  • 25 g soli

Sirup:

  • 1 kg šećera
  • 1 l vode

Priprema:

Sirup: Sipati vodu i šećer i kuvati dok se ne zgusne kao za baklavu.

Testo: U činiju sipati šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešati i dodati so, pa postepeno dodavati brašno. Rukama umesiti testo. Dobijenu smesu podeliti na 14 loptica i ostaviti da narastu 30 minuta. Od svake loptice napraviti duguljast valjak, presaviti napola i uviti kao pletenicu pa saviti ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočiti u napravljen sirup, pa u susam. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup preliti preko đevreka. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading