DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.

kiflice na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml vruće vode
  • 1 sveži kvasac
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1,5 dl ulja
  • oko 1 kg brašna
  • 6 kašika posnog majoneza
  • susam
  • lan

Za preliv:

  • 100 g margarina

Priprema

Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan. Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle. Ređajte u pleh obložen pek-papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih dvadesetak minuta da naraste. Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta. Prekrijte krpom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading