KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.

kiflice sa džemom
Printscreen

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera + 2 kašike u testo
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 500 g brašna 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira. Onda dodajte ulje, brašno i zamesite testo. Pokrijte ga krpom i ostavite oko pola sata da naraste. Zatim podelite testo na tri dela i ostavite da loptice narastu još 10 do 15 minuta.Premažite kiflice umućenim jajima, pa na svaku stavite po kockicu putera. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite prah šećerom, pa ih punite džemom po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading