KIFLICE SA SPANAĆEM I SIROM Sočne i slasne, za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g pšeničnog brašna
- 125 g zamrznutog putera ili zamrznutog margarina
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 1-2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g sitnog sira
- 250 g spanaća
- malo soli
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u mlakom mleku sa šećerom i kašičicom brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira. Zasebno pomešajte polovinu brašna i so, pa dodajte kvasac, toplu vodu i 30 ml ulja. Varjačom mešajte testo, pa polako dodajte brašno. Onda mesite rukama. Dodajte ostatak ulja, pa još jednom premesite testo. Prekrijte krpom, pa ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Spanać obarite. Oklagijom razvucite testo na debljinu malog prsta. Preko izrendajte zamrznuti puter ili margarin. Dobro urolajte, pa blago pritisnite. Testo presecite na 3 dela, pa svaki deo uvaljajte u loptu i dobro pritisnite. Razvijte oklagijom, pa svaki krug isecite na trouglove i filujte pripremljenim nadevom. Zatim, urolajte kiflice, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)