KIFLICE SA SPANAĆEM I SIROM Sočne i slasne, za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz šolju jogurta.

Potrebno je:
Za testo:
- 450 g pšeničnog brašna
- 125 g zamrznutog putera ili zamrznutog margarina
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 1-2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g sitnog sira
- 250 g spanaća
- malo soli
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u mlakom mleku sa šećerom i kašičicom brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira. Zasebno pomešajte polovinu brašna i so, pa dodajte kvasac, toplu vodu i 30 ml ulja. Varjačom mešajte testo, pa polako dodajte brašno. Onda mesite rukama. Dodajte ostatak ulja, pa još jednom premesite testo. Prekrijte krpom, pa ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Spanać obarite. Oklagijom razvucite testo na debljinu malog prsta. Preko izrendajte zamrznuti puter ili margarin. Dobro urolajte, pa blago pritisnite. Testo presecite na 3 dela, pa svaki deo uvaljajte u loptu i dobro pritisnite. Razvijte oklagijom, pa svaki krug isecite na trouglove i filujte pripremljenim nadevom. Zatim, urolajte kiflice, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

BRZI KOLAČ U ČAŠI SA JAGODAMA Savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a neprevaziđenog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

BRZE KIFLICE SA SIROM Mekane i slasne, a biće sveže i sutradan, po receptu bez mane
Sočne i mekane, samo dodajte šolju jogurta.

DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.

KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)