KIFLICE SA SPANAĆEM I SIROM Sočne i slasne, za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g pšeničnog brašna
- 125 g zamrznutog putera ili zamrznutog margarina
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 1-2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g sitnog sira
- 250 g spanaća
- malo soli
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u mlakom mleku sa šećerom i kašičicom brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira. Zasebno pomešajte polovinu brašna i so, pa dodajte kvasac, toplu vodu i 30 ml ulja. Varjačom mešajte testo, pa polako dodajte brašno. Onda mesite rukama. Dodajte ostatak ulja, pa još jednom premesite testo. Prekrijte krpom, pa ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Spanać obarite. Oklagijom razvucite testo na debljinu malog prsta. Preko izrendajte zamrznuti puter ili margarin. Dobro urolajte, pa blago pritisnite. Testo presecite na 3 dela, pa svaki deo uvaljajte u loptu i dobro pritisnite. Razvijte oklagijom, pa svaki krug isecite na trouglove i filujte pripremljenim nadevom. Zatim, urolajte kiflice, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)