KIFLICE SA SPANAĆEM I SIROM Sočne i slasne, za doručak koji se pamti

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

kiflice sa spanaćem i sirom
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 450 g pšeničnog brašna
  • 125 g zamrznutog putera ili zamrznutog margarina
  • 150 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • 1-2 kašičice soli

Za fil:

  • 300 g sitnog sira
  • 250 g spanaća
  • malo soli

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašika susama

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u mlakom mleku sa šećerom i kašičicom brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira. Zasebno pomešajte polovinu brašna i so, pa dodajte kvasac, toplu vodu i 30 ml ulja. Varjačom mešajte testo, pa polako dodajte brašno. Onda mesite rukama. Dodajte ostatak ulja, pa još jednom premesite testo. Prekrijte krpom, pa ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Spanać obarite. Oklagijom razvucite testo na debljinu malog prsta. Preko izrendajte zamrznuti puter ili margarin. Dobro urolajte, pa blago pritisnite. Testo presecite na 3 dela, pa svaki deo uvaljajte u loptu i dobro pritisnite. Razvijte oklagijom, pa svaki krug isecite na trouglove i filujte pripremljenim nadevom. Zatim, urolajte kiflice, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading