PUSLICA TORTA U savršenom spoju čokolade, vanile i oraha, baš onako kako su je mame i bake pravile
Izazvaće lavinu uzdaha već sa prvim zalogajem.
Potrebno je
Za fil:
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- 12 žumanaca
- 5 kašika brašna
- 5 kašika gustina
- 1 puding od vanile
- 1 margarin
- 50 g šećera u prahu
- 150 g šlaga
Priprema:
Odvojite malo mleka sa strane. Ostatak mleka zakuvajte sa šećerom, sve dok ne provri. Prašak za puding razmutitte u malo mleka koje ste odvojili. Umutite žumanca sa šećerom, gustinom i pudingom razmućenim u malo mleka. Dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Nakon što se prohladi, dodajte margarin umućen sa 50 g prah šećera. Zasebno umutite 150 g šlaga, pa dodajte u prohlađen krem. Zatim polako izmešajte varjačom. Podelite fil na dva jednaka dela. Jednom dodajte 250 g mlevenih oraha, a drugi ostaje kakav je i bio. Preko kore prvo stavite fil sa orasima, pa prazan fil. Premažite dobro, pa dekorišite tortu šlagom ili po želji.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LAGANA I DEKORATIVNA PUSLICA TORTA Nežna, a razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)