PUSLICA TORTA U savršenom spoju čokolade, vanile i oraha, baš onako kako su je mame i bake pravile
Izazvaće lavinu uzdaha već sa prvim zalogajem.
Potrebno je
Za fil:
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- 12 žumanaca
- 5 kašika brašna
- 5 kašika gustina
- 1 puding od vanile
- 1 margarin
- 50 g šećera u prahu
- 150 g šlaga
Priprema:
Odvojite malo mleka sa strane. Ostatak mleka zakuvajte sa šećerom, sve dok ne provri. Prašak za puding razmutitte u malo mleka koje ste odvojili. Umutite žumanca sa šećerom, gustinom i pudingom razmućenim u malo mleka. Dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Nakon što se prohladi, dodajte margarin umućen sa 50 g prah šećera. Zasebno umutite 150 g šlaga, pa dodajte u prohlađen krem. Zatim polako izmešajte varjačom. Podelite fil na dva jednaka dela. Jednom dodajte 250 g mlevenih oraha, a drugi ostaje kakav je i bio. Preko kore prvo stavite fil sa orasima, pa prazan fil. Premažite dobro, pa dekorišite tortu šlagom ili po želji.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LAGANA I DEKORATIVNA PUSLICA TORTA Nežna, a razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)