NAPOLEON TORTA Kremasta i jednostavna poslastica ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Raskošna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.

napoleon torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g lisnatog testa
  • 200 g krem sira
  • 400 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 50 g skroba
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g putera, sobne temperature
  • 100 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na 3 jednaka dela, da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo razdvojte i prepolovite, da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite I kuvajte dok se ne zgusne.  Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading