ČEMBERLEN TORTA Raskošna poslastica puna lešnika i čokoladnog krema, nema ko će joj odoleti
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za jednu koru:
- 4 belanceta
- 4 kašike šećera
- 50 g mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
Za prvi fil:
- 2 žumanceta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike skroba
- 350 ml mleka
- 100 g mlečne čokolade
Za drugi fil:
- 14 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 250 g putera
Za grilijaš:
- 150 g šećera
- 100 g pečenog lešnika
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite kratko belanca, pa polako dodajte šećer i mikserom sjedinite u čvrst sneg. Umešajte orahe i brašno, pa špatulom lagano promešajte da se sastojci sjedine. Pleh obložite pek papirom i izlijte smesu.Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na isti način ispecite još jednu koru. Zasebno pomešajte žumanca, šećer i skrob pa umutite. Dodajte mleko, pa dobro sjedinite, da ne ostaju grudvice. Ostatak mleka stavite da se kuva pa dodajte fil. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim, skinite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Onda pokrijte providnom folijom i ostavite da se fil ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite penasto žumanca sa šećerom, pa zakuvajte 10 minuta na pari, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Otopite šećer u šerpi pa dodajte lešnik. Promešajte dobro, pa stavite na pek papir i pustite da se ohladi. Zatim izblendajte. Zasebno penasto umutite puter sobne temperature, pa dodajte u prvi fil. Toj smesi dodajte drugi umućeni i prohlađeni fil, pa mikserom sjedinite. Presecite obe kore na dva dela, pa prvu premažite filom i pospite lešnicima. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Premažite filom poslednju koru, a ivicu torte pospite karamelizovanim lešnikom. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko vrha torte.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)