BEČKA ŠNICLA PO ORIGINALNOM AUSTRIJSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, a caka je u ovoj vrsti mesa
Za originalnu bečku šniclu koristi se mekana teletina.
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa (bez kostiju)
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 jajeta
- 3-5 kašika brašna
- 7-9 kašika prezli
Za sos:
- 2 kašike jogurta
- 1 kašika majoneza
- 3 čena belog luka
- 2 krastavca
- 20 g mirođije
Priprema:
U kesu za zamrzivač stavite šnicle pa ih dobro izlupajte čekićem za meso.Posolite, pobiberite i pospite mlevenom začinskom paprikom sa obe strane. U jednu posudu stavite brašno, u drugu prezle, a u trećoj umutite jaja koja ste začinili. Valjajte meso prvo u brašno, pa u jaja, pa na kraju u prezle. Pržite šnicle po 6 minuta, u zagrejanom ulju na tiganju.U posudi pomešajte jogurt, majonez, rendani krastavac, mleveni beli luk i mirođiju.
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara, biće mekana i slasna
Gurmanski užitak u svakom zalogaju.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)