BEČKA ŠNICLA PO ORIGINALNOM AUSTRIJSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, a caka je u ovoj vrsti mesa

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Za originalnu bečku šniclu koristi se mekana teletina.

bečka šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa (bez kostiju)
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 jajeta
  • 3-5 kašika brašna
  • 7-9 kašika prezli

Za sos:

  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • 3 čena belog luka
  • 2 krastavca
  • 20 g mirođije

Priprema:

U kesu za zamrzivač stavite šnicle pa ih dobro izlupajte čekićem za meso.Posolite, pobiberite i pospite mlevenom začinskom paprikom sa obe strane.  U jednu posudu stavite brašno, u drugu prezle, a u trećoj umutite jaja koja ste začinili. Valjajte meso prvo u brašno, pa u jaja, pa na kraju u prezle. Pržite šnicle po 6 minuta, u zagrejanom ulju na tiganju.U posudi pomešajte jogurt, majonez, rendani krastavac, mleveni beli luk i mirođiju. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading