BEČKA ŠNICLA PO ORIGINALNOM AUSTRIJSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, a caka je u ovoj vrsti mesa
Za originalnu bečku šniclu koristi se mekana teletina.

Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa (bez kostiju)
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 jajeta
- 3-5 kašika brašna
- 7-9 kašika prezli
Za sos:
- 2 kašike jogurta
- 1 kašika majoneza
- 3 čena belog luka
- 2 krastavca
- 20 g mirođije
Priprema:
U kesu za zamrzivač stavite šnicle pa ih dobro izlupajte čekićem za meso.Posolite, pobiberite i pospite mlevenom začinskom paprikom sa obe strane. U jednu posudu stavite brašno, u drugu prezle, a u trećoj umutite jaja koja ste začinili. Valjajte meso prvo u brašno, pa u jaja, pa na kraju u prezle. Pržite šnicle po 6 minuta, u zagrejanom ulju na tiganju.U posudi pomešajte jogurt, majonez, rendani krastavac, mleveni beli luk i mirođiju.
Možda vas zanima:

TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.

BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

BEČKA ŠNICLA KOJA SE TOPI U USTIMA Napravite specijalitet kao pravi Bečlija
Znamo da će vam se dopasti.

SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Ručak koji će cela porodica obožavati.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)