BATACI SA MEDOM Hrskavi i mekani, a meso se lepi za prste, bolje sigurno niste jeli
Služite uz salatu ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 5 pilećih bataka bez karabataka
- 40 g putera
- sok od 1 limuna
- 50 g meda
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 2 kašičice crvene mlevene paprike
Priprema:
U šerpu stavite puter, sok od limuna, med i seckani beli luk, a onda sve stavite na ringlu i kuvajte pet minuta. Batake začinite solju, biberom i mlevenom paprikom, stavite ih u pleh, prelijte sosom od meda i limuna, pa prekrijte folijom. Pecite ih oko 30 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i zapecite još desetak minuta.
Možda vas zanima:
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
BATACI SA MEDOM Rapsodija različitih ukusa u slatko-slanom spoju, obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)