TIKVICE IZ RERNE Još ukusnije od klasične musake, nema ko će im odoleti
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 3 tikvice
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 srednja paradajza
- 100 g rendanog kačkavalja
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
- suvi začin po ukusu
Priprema:
Operite tikvice pa ih isecite na tanke kolutove.Onda ih pospite solju i ostavite tako 15 minuta. Obrišite ubrusom. Skuvajte pirinač u slanoj vodi dok ne omekša, ali nek ostane al dente. Procedite ga i ostavite sa strane.Propržite sitno seckan crni i beli luk na malo maslinovog ulja. Umešajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju. Potom dodajte sitno seckan paradajz, kao i izdubljenu sredinu tikvica, za dodatnu sočnost. Posolite, pobiberite, dodajte origano i suvi biljni začin.Onda dodajte kuvani pirinač, promešajte i sklonite sa vatre.Poređajte red tikvica u pleh obložen pek papirom. Preko nanesite red fila sa mesom i pirinčem.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa slojem tikvica. Pospite rendanim sirom. Pokrijte folijom i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skinite foliju i dopecite još 10-15 minuta.
Možda vas zanima:

PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.

PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.


MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)