TIKVICE IZ RERNE Još ukusnije od klasične musake, nema ko će im odoleti
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 3 tikvice
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 srednja paradajza
- 100 g rendanog kačkavalja
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
- suvi začin po ukusu
Priprema:
Operite tikvice pa ih isecite na tanke kolutove.Onda ih pospite solju i ostavite tako 15 minuta. Obrišite ubrusom. Skuvajte pirinač u slanoj vodi dok ne omekša, ali nek ostane al dente. Procedite ga i ostavite sa strane.Propržite sitno seckan crni i beli luk na malo maslinovog ulja. Umešajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju. Potom dodajte sitno seckan paradajz, kao i izdubljenu sredinu tikvica, za dodatnu sočnost. Posolite, pobiberite, dodajte origano i suvi biljni začin.Onda dodajte kuvani pirinač, promešajte i sklonite sa vatre.Poređajte red tikvica u pleh obložen pek papirom. Preko nanesite red fila sa mesom i pirinčem.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa slojem tikvica. Pospite rendanim sirom. Pokrijte folijom i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skinite foliju i dopecite još 10-15 minuta.
Možda vas zanima:
POHOVANE TIKVICE RAJ ZA NEPCA Super idu uz meso, a gotove očas posla
Mekane i sočne, ukućani će biti oduševljeni.
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Sočne i slasne, prste da poližete.
PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)