TIKVICE IZ RERNE Još ukusnije od klasične musake, nema ko će im odoleti
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 3 tikvice
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 srednja paradajza
- 100 g rendanog kačkavalja
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
- suvi začin po ukusu
Priprema:
Operite tikvice pa ih isecite na tanke kolutove.Onda ih pospite solju i ostavite tako 15 minuta. Obrišite ubrusom. Skuvajte pirinač u slanoj vodi dok ne omekša, ali nek ostane al dente. Procedite ga i ostavite sa strane.Propržite sitno seckan crni i beli luk na malo maslinovog ulja. Umešajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju. Potom dodajte sitno seckan paradajz, kao i izdubljenu sredinu tikvica, za dodatnu sočnost. Posolite, pobiberite, dodajte origano i suvi biljni začin.Onda dodajte kuvani pirinač, promešajte i sklonite sa vatre.Poređajte red tikvica u pleh obložen pek papirom. Preko nanesite red fila sa mesom i pirinčem.Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa slojem tikvica. Pospite rendanim sirom. Pokrijte folijom i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skinite foliju i dopecite još 10-15 minuta.
Možda vas zanima:
POHOVANE TIKVICE RAJ ZA NEPCA Super idu uz meso, a gotove očas posla
Mekane i sočne, ukućani će biti oduševljeni.
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Sočne i slasne, prste da poližete.
PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)