LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
- so i biber po ukus
- 150 ml soka od paradajza
- oko 400 g pasiranog paradajza
- (opciono) 130 ml crnog vina
- 3 šolje bujona od povrća
- 1 šolja crvenog sočiva
- ¼ šolje sitno mlevenih oraha
- 1 kašika sirćeta
- sitno seckan bosiljan ili peršun
- voda po potrebi
Priprema:
Sočivo potopite u hladnoj vodi i ostavite tako pola sata do sat. Orahe sameljite. Iseckajte crni i beli luk.Propržite seckan crni luk u tiganju, pa dodajte par kašika vode i promešajte. Dodajte još vode i dinstajte još desetak minuta. Onda dodajte beli luk, majčinu dušicu, origano, so i biber, pa ostavite da se krčka jedan minut.
Sipajte sok od paradajza i mešajte oko tri minuta, pa kad smesa dobije lepu tamnocrvenu boju dodajte vino.Kuvajte sve dok se smesa ne zgusne, pa nalijte bujon od povrća i mešajte. Umešajte sočivo i mlevene orahe, pa mešajte dok smesa ne proključa. Temperaturu smanjite na srednju, pa krčkajte još 20 minuta, uz neprestano mešanje.Dodajte pasirani paradajz i kuvajte još 15-20 minuta. Posolite i pobiberite.Dodajte sirće. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kesice. Zatim je ocedite, ali ostavite malo tečnosti u kojoj se kuvala.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)