LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
- so i biber po ukus
- 150 ml soka od paradajza
- oko 400 g pasiranog paradajza
- (opciono) 130 ml crnog vina
- 3 šolje bujona od povrća
- 1 šolja crvenog sočiva
- ¼ šolje sitno mlevenih oraha
- 1 kašika sirćeta
- sitno seckan bosiljan ili peršun
- voda po potrebi
Priprema:
Sočivo potopite u hladnoj vodi i ostavite tako pola sata do sat. Orahe sameljite. Iseckajte crni i beli luk.Propržite seckan crni luk u tiganju, pa dodajte par kašika vode i promešajte. Dodajte još vode i dinstajte još desetak minuta. Onda dodajte beli luk, majčinu dušicu, origano, so i biber, pa ostavite da se krčka jedan minut.
Sipajte sok od paradajza i mešajte oko tri minuta, pa kad smesa dobije lepu tamnocrvenu boju dodajte vino.Kuvajte sve dok se smesa ne zgusne, pa nalijte bujon od povrća i mešajte. Umešajte sočivo i mlevene orahe, pa mešajte dok smesa ne proključa. Temperaturu smanjite na srednju, pa krčkajte još 20 minuta, uz neprestano mešanje.Dodajte pasirani paradajz i kuvajte još 15-20 minuta. Posolite i pobiberite.Dodajte sirće. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kesice. Zatim je ocedite, ali ostavite malo tečnosti u kojoj se kuvala.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)