PILETINA SA PARMEZANOM I TARTUFIMA Recept pevačice Bojane Stamenov oduševio domaćice na mrežama
Pevačica raskošnog vokala koja je predstavljala našu zemlju na Evroviziji, poznata je i po svojim kulinarskim sposobnostima. Jedan od recepata koji je privukao najviše pažnje je upravo ovaj sa piletinom i parmezanom sa tartufima. Nije potrebno puno vremena za pripremu, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
ATA Images
Potrebno je:
- 300 g pilećeg filea
- 1 šolja brašna
- 2 jajeta
- ½ šolje prezli
- ½ šolje rendanog parmezana
- so
- biber
- slatka začinska paprika
- peršunov list
Za sos:
- 250 ml neutralne pavlake
- 50 g parmezana
- 1 kašičica rendanih tartufa
- so
- biber
Priprema:
Pileći file isecite na tanje šnicle, pa blago istanjite tučkom. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, biber i slatku začinsku papriku. Zasebno umutite jaja i blago posolite, a prezle pomešajte sa parmezanom. U brašno, jaja i prezle valjajte šnicle, pa pržite na umereno ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Stavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Zagrejte neutralnu pavlaku, pa kada provri, umešajte rendani parmezan i mešajte dok se sir ne otopi. Skinite šerpu sa vatre i dodajte tartufe, so i biber po ukusu, pa mešajte da se sastojci sjedine. Služite šnicle uz sos, pa pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)