HAČAPURI Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom obara s nogu, a biće savršena i sutradan
Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom osvojiće vas od prvog zalogaja. Ime je nastalo od reči hačo (vrsta sira) i puri (hleb). Uglavnom se jede kao predjelo, a možete da ga jedete za doručak ili večeru.

Potrebno je:
Za testo:
- 650 g brašna, tip 500
- 2 jaja
- 500 ml jogurta
- 50 g otopljenog putera
- kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Za nadev:
- 200 g kravljeg sira, rikote ili mladog kačkavalja
- 250 g kravljeg sira
- 150 g mocarele
- jedno jaje
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj pomešajte jaja, jogurt i puter. Polako sjedinite obe smese, sve dok testo ne postane glatko. Prekrijte pa ostavite testo pola sata. Sireve izgnječite, narendajte i pomešajte s jajetom, da smesa postane kompaktna. Zatim oblikujte testo u veću pogaču, pa premažite nadevom, ali ne do kraja. Ostatke testa vratite nazad pa zatvorite pogaču. Oblikujte rukom i prebacite u pleh obložen pek-papirom. Pecite pogaču oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:

HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.

FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.

NEODOLJIVA POGAČA PRVA ĆE NESTATI SA STOLA Vazdušasta i mekana, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.

MEKANA PAMUK POGAČA RAJ ZA NEPCA Ukusna i sočna, a biće super i sutradan
Dodajte namaz ili jelo po želji.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)