BELGIJSKI VAFLI Savršeni uz šoljicu kafe, po ukusu bez mane, pravićete stalno
Vafli su jedna od omiljenijih poslastica na svetu, ali i jedna od najstarijih.

Potrebno je:
- 250 g brašna
- 4 jaja
- 1 kocka kvasca
- 300 ml mleka
- 130 g margarina
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- malo soli
Priprema:
Zamesite glatko testo od brašna, nadošlog kvasca, mleka, šećera, kesice vanilin-šećera, margarina, soli i žumanceta, pa pustite da odstoji sat vremena na toplom mestu. Belanca i drugu kesicu vanilin-šećera dobro umutite, pa lagano sastavite s nadošlim testom. Pecite u kalupu i dok je keks još topao pospite ga šećerom u prahu. Poslužite uz umućen šlag ili voćni preliv po želji.
Možda vas zanima:

BELGIJSKI VAFLI Mirisni i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru
Prelijte medom ili pospite šećerom.

KAKO IM ODOLETI? Belgijski vafli - sočni i mekani ko duša
Upustite se u kulinarstvo Belgije.

BRZI BAKIN KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA Ne treba vam mleko, a mekan kao duša, za bilo koje doba dana
Pravi se brzo i lako, a pojede odmah.

NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)