BELGIJSKI VAFLI Savršeni uz šoljicu kafe, po ukusu bez mane, pravićete stalno
Vafli su jedna od omiljenijih poslastica na svetu, ali i jedna od najstarijih.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 4 jaja
- 1 kocka kvasca
- 300 ml mleka
- 130 g margarina
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- malo soli
Priprema:
Zamesite glatko testo od brašna, nadošlog kvasca, mleka, šećera, kesice vanilin-šećera, margarina, soli i žumanceta, pa pustite da odstoji sat vremena na toplom mestu. Belanca i drugu kesicu vanilin-šećera dobro umutite, pa lagano sastavite s nadošlim testom. Pecite u kalupu i dok je keks još topao pospite ga šećerom u prahu. Poslužite uz umućen šlag ili voćni preliv po želji.
Možda vas zanima:
BELGIJSKI VAFLI Mirisni i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru
Prelijte medom ili pospite šećerom.
KAKO IM ODOLETI? Belgijski vafli - sočni i mekani ko duša
Upustite se u kulinarstvo Belgije.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)