BELGIJSKI VAFLI Mirisni i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Prelijte medom ili pospite šećerom.

belgijski vafli
Shutterstock

Potrebno je:

Suvi sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli

Mokri sastojci:

  • 2 velika jajeta
  • 1 3/4 šolje mleka
  • pola šolje otopljenog maslaca 
  • 1 kašičica vanilin šećera 

Priprema:

Zagrejte aparat za vafle.  U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Izmešajte dobro. Zasebno umutite jaja, mleko, otopljen maslac i vanilin šećer. Izmešajte dobro. U suvim sastojcima napravite udubljenje pa dodajte mokre, uz mešanje da se sve sjedini. Nemojte previše da mešate jer treba da ostane malo grudvica. Aparat premažite sa malo ulja. Malo testa sipajte na aparat pa zatvorite i pecite, oko 3 do 5 minuta. Kad vafli postanu zlatnosmeđi i hrskavi znaćete da su gotovi. Pospite šećerom u prahu.

@moja.trpeza TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Komentari (0)

Loading