BELGIJSKI VAFLI Mirisni i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru
Prelijte medom ili pospite šećerom.
Potrebno je:
Suvi sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
Mokri sastojci:
- 2 velika jajeta
- 1 3/4 šolje mleka
- pola šolje otopljenog maslaca
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Zagrejte aparat za vafle. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Izmešajte dobro. Zasebno umutite jaja, mleko, otopljen maslac i vanilin šećer. Izmešajte dobro. U suvim sastojcima napravite udubljenje pa dodajte mokre, uz mešanje da se sve sjedini. Nemojte previše da mešate jer treba da ostane malo grudvica. Aparat premažite sa malo ulja. Malo testa sipajte na aparat pa zatvorite i pecite, oko 3 do 5 minuta. Kad vafli postanu zlatnosmeđi i hrskavi znaćete da su gotovi. Pospite šećerom u prahu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)