BRAZILSKI BATAČIĆI Kroketi od kuvanog testa sa piletinom za gurmane i one izbirljive
Brazilski batačići su jedan od najpoznatijih specijaliteta. To su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave se u obliku bataka.

Potrebno je:
- 250 g pilećeg filea
- 150 g krem sira
- 400 g brašna
- 2 kašike margarina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 100 g prezli
- 1 pileća kocka za supu
- malo senfa
- malo soli, bibera
Priprema
Piletinu i luk prokuvajte 5-10 minuta u 4 dl vode. U tu vodu dodajte pileću kocku za supu, margarin, so i biber. Piletinu i luk sitno iseckajte i dodajte krem sir i senf, so i biber, a potom dobro izmešajte. U ohlađenu supu dodajte brašno, zamesite testo i na radnoj površini razvijte oklagijom i vadite krugove pomoću čaše. Sredinu testa ispunite filom, oblikujte batačiće, pohujte u jajima i prezlama i pržite u dubokom ulju na srednjejakoj temperaturi.
Možda vas zanima:

BATACI NA ŠAMPINJONIMA Ručak koji se ne odbija, ukusa koji priča priče
Drugačije i ukusno, postaće vaše novo omiljeno jelo.

VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.

MEDENI BATACI Slasno jelo u drugačijem spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte.



POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)