ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Brzi desert koji osvežava u trenu, po receptu koji se prenosio generacijama
Sočan i mekan, a uspeće svima.

Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Polako dodajte šećere, pa mutite dok se ne otopi i dobro sjedini. Polako sipajte jogurt i nastavite sa mućenjem. Onda dodajte ulje i mutite još malo.Polako dodajte prosejano brašno, pa dodajte prašak za pecivo i nastavite da mutite dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Očistite višnje od koštica pa ih ocedite od viška tečnosti. Onda ih pospite grizom i malo uvaljajte. Poređajte višnje u pleh. Pecite kolač oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim secite na kocke i pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:

ŠVARCVALD KOCKE Neodoljivi desert sa višnjom koji miriše na ljubav, neponovljivog ukusa
Ako volite čuvenu tortu, ovaj kolač ćete obožavati.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočan i sladak, a uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)