ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Brzi desert koji osvežava u trenu, po receptu koji se prenosio generacijama

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočan i mekan, a uspeće svima.

žuti kolač sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 300 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 500 g višanja
  • 30 g griza

Za posipanje:

  • prah šećer

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Polako dodajte šećere, pa mutite dok se ne otopi i dobro sjedini. Polako sipajte jogurt i nastavite sa mućenjem. Onda dodajte ulje i mutite još malo.Polako dodajte prosejano brašno, pa dodajte prašak za pecivo i nastavite da mutite dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Očistite višnje od koštica pa ih ocedite od viška tečnosti. Onda ih pospite grizom i malo uvaljajte. Poređajte višnje u pleh. Pecite kolač oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim secite na kocke i pospite prah šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading