ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Brzi desert koji osvežava u trenu, po receptu koji se prenosio generacijama
Sočan i mekan, a uspeće svima.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Polako dodajte šećere, pa mutite dok se ne otopi i dobro sjedini. Polako sipajte jogurt i nastavite sa mućenjem. Onda dodajte ulje i mutite još malo.Polako dodajte prosejano brašno, pa dodajte prašak za pecivo i nastavite da mutite dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Očistite višnje od koštica pa ih ocedite od viška tečnosti. Onda ih pospite grizom i malo uvaljajte. Poređajte višnje u pleh. Pecite kolač oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim secite na kocke i pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Recept Ivane Pavković uspeva svima, pa i početnicima
Pevačica Ivana Pavković proslavila se u muzičkom takmičenju, a već godinama je u skladnom braku sa kolegom Petrom Mitićem. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za sočni kolač sa višnjama. Upravo ovaj desert je omiljen njenim sinovima Vujadinu, Vuku i Vojinu, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni ukusom.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)