ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Brzi desert koji osvežava u trenu, po receptu koji se prenosio generacijama
Sočan i mekan, a uspeće svima.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Polako dodajte šećere, pa mutite dok se ne otopi i dobro sjedini. Polako sipajte jogurt i nastavite sa mućenjem. Onda dodajte ulje i mutite još malo.Polako dodajte prosejano brašno, pa dodajte prašak za pecivo i nastavite da mutite dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Očistite višnje od koštica pa ih ocedite od viška tečnosti. Onda ih pospite grizom i malo uvaljajte. Poređajte višnje u pleh. Pecite kolač oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim secite na kocke i pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Recept Ivane Pavković uspeva svima, pa i početnicima
Pevačica Ivana Pavković proslavila se u muzičkom takmičenju, a već godinama je u skladnom braku sa kolegom Petrom Mitićem. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za sočni kolač sa višnjama. Upravo ovaj desert je omiljen njenim sinovima Vujadinu, Vuku i Vojinu, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni ukusom.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)