NEODOLJIVA ZAHER TORTA U savršenom spoju marmelade i čokolade, za sve svečane prilike i važne datume
Oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 150 g crne čokolade
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 6 jaja
- 100 g brašna
- prstohvat soli
Za filovanje:
- 200 g marmelade od kajsija
Za čokoladnu glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 100 g slatke pavlake
- 1 kašika putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari, pa ostavite da se malo prohladi. Puter umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodajte prohlađenu čokoladu u smesu sa žumancima, zatim polako dodajte brašno, pa sneg od belanaca.Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se biskvit ohladi, pa presecite horizontalno na dva dela. Premažite marmeladu od kajsije na donju polovinu, pa poklopite drugim slojem biskvita. Zatim premažite celu tortu marmeladom. Zagrejte pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu i puter. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Njome prelijte tortu pa ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)