NEODOLJIVA ZAHER TORTA U savršenom spoju marmelade i čokolade, za sve svečane prilike i važne datume

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Oduševiće goste na svečanoj trpezi.

saher torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit:

  • 150 g crne čokolade
  • 150 g  putera
  • 100 g šećera
  • 6 jaja
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli

Za filovanje:

  • 200 g marmelade od kajsija

Za čokoladnu glazuru:

  • 150 g crne čokolade 
  • 100 g slatke pavlake
  • 1 kašika putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari, pa ostavite da se malo prohladi. Puter umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodajte prohlađenu čokoladu u smesu sa žumancima, zatim polako dodajte brašno, pa sneg od belanaca.Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se biskvit ohladi, pa presecite horizontalno na dva dela. Premažite marmeladu od kajsije na donju polovinu, pa poklopite drugim slojem biskvita. Zatim premažite celu tortu marmeladom. Zagrejte pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu i puter. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Njome prelijte tortu pa ostavite da se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading