NEODOLJIVA ZAHER TORTA U savršenom spoju marmelade i čokolade, za sve svečane prilike i važne datume
Oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 150 g crne čokolade
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 6 jaja
- 100 g brašna
- prstohvat soli
Za filovanje:
- 200 g marmelade od kajsija
Za čokoladnu glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 100 g slatke pavlake
- 1 kašika putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari, pa ostavite da se malo prohladi. Puter umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodajte prohlađenu čokoladu u smesu sa žumancima, zatim polako dodajte brašno, pa sneg od belanaca.Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se biskvit ohladi, pa presecite horizontalno na dva dela. Premažite marmeladu od kajsije na donju polovinu, pa poklopite drugim slojem biskvita. Zatim premažite celu tortu marmeladom. Zagrejte pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu i puter. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Njome prelijte tortu pa ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)