AMBASADOR TORTA Raskošna poslastica oboriće goste s nogu, ovaj recept trebate da zapišete

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Savršenog ukusa, uzećete parče više.

ambasador torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 6 ravnih kašika prezli
  • 100 g mlevenih, oljuštenih lešnika
  • kašičica praška za pecivo
  • 75 g istopljene čokolade
  • 6 kašika šećera

Za drugu svetlu koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 ravnih kašika prezli
  • kašičica praška za pecivo
  • 80 g mlevenih, blanširanih badema

Za fil:

  • 13 žumanaca
  • 200 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 150 ml mleka
  • 3 vanilin šećera
  • 1 kesica praška za puding ukus vanile
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g margarina ili putera

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite desetak minuta. Dodajte otopljenu čokoladu, lešnike, prezle i prašak za pecivo. Sjedinite i pecite u plehu obloženim pek-papirom od 30 do 35 minuta, na srednjoj rešetki. Zasebno penasto umutite belanca s prstohvatom soli. Onda dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte prezle, bademe i prašak za pecivo. Ispecite koru. Zakuvajte na pari krem od žumanaca, mleka, vanilinog šećera, 100 g šećera, bele čokolade i praška za puding. Sipajte limunov sok, pa skinite s pare i ohladite. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Krem dodajte kašiku po kašiku u umućen margarin, uz stalno mućenje. Umutite šlag s kiselom vodom. Dekoršite tortu umućenim šlagom i rendanom čokoladom. Ostavite u frižideru preko noći.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading