LAZANJE BOLONJEZE Kremaste, bogate i prave italijanske, ovaj recept bi trebalo da zapišete
Klasik na drugačiji način, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 štapić celera
- 400 g paradajz pelata
- 2 kašike paradajz pirea
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
- suvi bosiljak po ukusu
- malo crnog vina
Za bešamel sos:
- 70 g putera
- 70 g brašna
- 800 ml mleka
- so
- biber
- muskatni orah po želji
- 100 g rendanog sira
Ostalo:
- 9 do 12 listova za lazanje
- 150 g rendane mocarele za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite luk, šargarepu i beli luk,pa dodajte meso. Pržiti dok ne dobije boju, pa dodajte paradajz, pire, začine i kuvajte 30-40 minuta da se zgusne. Propržite brašno na puteru, pa polako dodajte brašno uz neprestano mešanje. Zatim kuvajte dok ne postane kremasto, pa dodajte so, biber, oraščić, pa sir. U pleh obložen pek papirom ređajte red sosa, red kora, red bešamela i malo sira. Ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite slojem bešamela i sira. Pecite lazanje 30-35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Pustite 10 minuta da se "slegnu" pre sečenja.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)