LAZANJE BOLONJEZE Kremaste, bogate i prave italijanske, ovaj recept bi trebalo da zapišete
Klasik na drugačiji način, nema ko će im odoleti.

Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 štapić celera
- 400 g paradajz pelata
- 2 kašike paradajz pirea
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
- suvi bosiljak po ukusu
- malo crnog vina
Za bešamel sos:
- 70 g putera
- 70 g brašna
- 800 ml mleka
- so
- biber
- muskatni orah po želji
- 100 g rendanog sira
Ostalo:
- 9 do 12 listova za lazanje
- 150 g rendane mocarele za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite luk, šargarepu i beli luk,pa dodajte meso. Pržiti dok ne dobije boju, pa dodajte paradajz, pire, začine i kuvajte 30-40 minuta da se zgusne. Propržite brašno na puteru, pa polako dodajte brašno uz neprestano mešanje. Zatim kuvajte dok ne postane kremasto, pa dodajte so, biber, oraščić, pa sir. U pleh obložen pek papirom ređajte red sosa, red kora, red bešamela i malo sira. Ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite slojem bešamela i sira. Pecite lazanje 30-35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Pustite 10 minuta da se "slegnu" pre sečenja.
Možda vas zanima:

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.

NEODOLJIVE LAZANJE SA POVRĆEM Slasno jelo po originalnom italijanskom receptu, bićete oduševljeni
Ukusne i sočne, pravi raj za nepca.

POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

LAZANJE PO RECEPTU VODITELJKE LEE KIŠ Sočnije i slasnije od onih klasičnih, prste da poližete
Voditeljka Lea Kiš jedno je od omiljenih lica s malih ekrana, a svoju njenu karijeru prati zavidan uspeh bez skandala. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazao je i recept za sočne lazanje, koje posebno vole njen suprug Momčilo i ćerka Mia. Pripremite i uverite se zašto su toliko ukusne, sigurni smo da se nećete pokajati.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)