STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera (šolja je 2 dcl)
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 2 rendane jabuke
- 2 šolje griza
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Preliv za biskvit:
- 3 dcl mleka
- 1 šolja šećera
- 2 velike kašike kakaoa
Za dekoraciju:
- 1/2 l slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje. Potreban vam je tiganj 38x25. Umutiti mikserom jaja i šećer pa dodati mleko, ulje i sve lagano izmešati. Pomešajte jabuke, griz, orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodajte u prethodno umućenu smesu. Sve dobro izmešati drvenom kašikom i sipati u nauljen i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata. Dok se biskvit peče, u šerpu sipajte mleko, šećer i kakao i sve stavite da provri. Sačekajte da se biskvit ohladi i prelijte ga ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku pomešati sa 2 kašike šećera sa prstohvatom vanilin šećera i ukrasite tortu. Pospite kolač mlevenim orasima. Neka odstoji neko vreme.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)