NAPRAVITE SAVRŠEN KAČAMAK Tajna je u ovom sastojku, a pravi ogromnu razliku u ukusu
Trik je jednostavan, a provereno uspeva.
Maslac
Dodajte maslac u kačamak i biće kremast i preukusan.
Sastojci:
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja žutog kukuruznog brašna
- 3 kašike maslaca
Priprema:
Stavite šerpu sa vodom i soli da proključa. Onda dodajte kukuruzno brašno, uz neprestano mešanje. Temperaturu smanjite i nastavite da mešate, sve dok se brašno ne zgusne, a voda ne ispari. Zatim, sklonite šerpu sa vruće ringle, pa umešajte maslac i dobro promešajte.
Možda vas zanima:
PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, po starom baka Živkinom receptu
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)