JAGNJEĆE PEČENJE SA KROMPIROM Rapsodija ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Raspametiće sve gurmane i one izbirljive.
Potrebno je:
- 2-3 kg jagnjećeg buta
- 1,5 kg krompira
- 4-5 čena belog luka
- 2-3 glavice crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 200 ml belog vina
- 200 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite i dobro osušite jagnjeći but. Beli luk isecite na tanke listiće, pa njima natrljajte meso. Crni luk isecite na kolutove. But natrljajte solju, biberom i suvim začinima, pa dodajte listiće belog luka. Pustite da odstoji bar 30 minuta u frižideru. Krompir ogulite i isecite na tanke krompire. Onda ga začinite solju, biberom i maslinovim uljem. But stavite u rernu, pa ga okružite krompirom i kolutovima crnog luka. Dodajte maslinovo ulje preko jagnjetine i krompira. Zatim, sipajte belo vino i vodu u pleh. Prekrijte folijom i pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Onda skinite foliju, okrenite jagnjeći but i pecite još 30-45 minuta.
Možda vas zanima:
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI KARE SA SENFOM I LUKOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)