JAGNJEĆE PEČENJE SA KROMPIROM Rapsodija ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Raspametiće sve gurmane i one izbirljive.
Potrebno je:
- 2-3 kg jagnjećeg buta
- 1,5 kg krompira
- 4-5 čena belog luka
- 2-3 glavice crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 200 ml belog vina
- 200 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite i dobro osušite jagnjeći but. Beli luk isecite na tanke listiće, pa njima natrljajte meso. Crni luk isecite na kolutove. But natrljajte solju, biberom i suvim začinima, pa dodajte listiće belog luka. Pustite da odstoji bar 30 minuta u frižideru. Krompir ogulite i isecite na tanke krompire. Onda ga začinite solju, biberom i maslinovim uljem. But stavite u rernu, pa ga okružite krompirom i kolutovima crnog luka. Dodajte maslinovo ulje preko jagnjetine i krompira. Zatim, sipajte belo vino i vodu u pleh. Prekrijte folijom i pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Onda skinite foliju, okrenite jagnjeći but i pecite još 30-45 minuta.
Možda vas zanima:
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)