NAPOLEON TORTA ZA SVE PRILIKE Očaravajuća poslastica sa kokosom kao stvorena za vrele, letnje dane
Kremasta i lagana, raspametićete goste.
Potrebno je:
- 800 g lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 400 ml mleka
- 6 žumanaca
- 120 g šećera
- 50 g skroba
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g putera, sobne temperature
- 100 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na 3 jednaka dela, da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo razdvojte i prepolovite, da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite I kuvajte dok se ne zgusne. Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.
NAPOLEON TORTA SA VIŠNJAMA Raskošna poslastica u očaravjućem voćnom spoju, jednostavno savršena
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAPOLEON TORTA Kremasta i jednostavna poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Raskošna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
SNEŽNA KRALJICA TORTA Očaravajuća poslastica sa kokosom ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite kokos, ovu poslasticu ćete obožavati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)