STARINSKA TORTA Jednostavna i prepuna oraha, u pravoj eksploziji ukusa
Jednostavna poslastica skupog ukusa oduševiće sve koji je budu probali.
Potrebno je:
Za kore:
- 8 belanca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 8 žumanca
- 200 g šećera
- 100 ml mleka
- 200 g tamne čokolade
- 250 g putera
- 1 kesica vanilinog šećera
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 50 ml mleka
- 1 kašika ulja
- tamna čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Polako dodajte mlevene orahe i brašno,uz mešajnje špatulom da smesa ostane vazdušasta. Smesu podelite smesu na tri dela. Pecite kore oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Kuvajte žumanca sa šećerom na pari sve dok se ne zgusnu.Onda dodajte mleko, tamnu čokoladu i vanilin šećer, pa mešajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro ne sjedini. Pustite da se fil prohladi. Puter umutite pa mu dodajte prohlađeni fil. Prvu koru premažite trećinom fila. Preko stavite drugu koru, pa premažite drugom trećinom fila. Otopite belu čokoladu na pari sa mlekom i uljem, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.Glazurom prelijte prohlađenu tortu.
Možda vas zanima:
NANINA TORTA IZ STAROG ROKOVNIKA Sastojke već imate, a neodoljiva i izdašna
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
NATALIJINA ČEMBERLEN TORTA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE Jedini recept koji vam je potreban
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Natalije Jovanović iz Niša
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)