STARINSKA TORTA Jednostavna i prepuna oraha, u pravoj eksploziji ukusa

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Jednostavna poslastica skupog ukusa oduševiće sve koji je budu probali.

torta sa orasima
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 8 belanca 
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

Za fil:

  • 8 žumanca 
  • 200 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 200 g tamne čokolade
  • 250 g putera
  • 1 kesica vanilinog šećera

Za glazuru:

  • 200 g bele čokolade
  • 50 ml mleka
  • 1 kašika ulja
  • tamna čokolada 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Polako dodajte mlevene orahe i brašno,uz mešajnje špatulom da smesa ostane vazdušasta. Smesu podelite smesu na tri dela. Pecite kore oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Kuvajte žumanca sa šećerom na pari sve dok se ne zgusnu.Onda dodajte mleko, tamnu čokoladu i vanilin šećer, pa mešajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro ne sjedini. Pustite da se fil prohladi. Puter umutite pa mu dodajte prohlađeni fil. Prvu koru premažite trećinom fila. Preko stavite drugu koru, pa premažite drugom trećinom fila. Otopite belu čokoladu na pari sa mlekom i uljem, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.Glazurom prelijte prohlađenu tortu

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading