STARINSKA TORTA Jednostavna i prepuna oraha, u pravoj eksploziji ukusa
Jednostavna poslastica skupog ukusa oduševiće sve koji je budu probali.
Potrebno je:
Za kore:
- 8 belanca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 8 žumanca
- 200 g šećera
- 100 ml mleka
- 200 g tamne čokolade
- 250 g putera
- 1 kesica vanilinog šećera
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 50 ml mleka
- 1 kašika ulja
- tamna čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Polako dodajte mlevene orahe i brašno,uz mešajnje špatulom da smesa ostane vazdušasta. Smesu podelite smesu na tri dela. Pecite kore oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Kuvajte žumanca sa šećerom na pari sve dok se ne zgusnu.Onda dodajte mleko, tamnu čokoladu i vanilin šećer, pa mešajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro ne sjedini. Pustite da se fil prohladi. Puter umutite pa mu dodajte prohlađeni fil. Prvu koru premažite trećinom fila. Preko stavite drugu koru, pa premažite drugom trećinom fila. Otopite belu čokoladu na pari sa mlekom i uljem, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.Glazurom prelijte prohlađenu tortu.
Možda vas zanima:
NANINA TORTA IZ STAROG ROKOVNIKA Sastojke već imate, a neodoljiva i izdašna
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)