PILETINA SA SOSOM OD VIŠANJA Jelo koje će raspametiti i one izbirljive, za ručak koji se pamti
Sočno jelo jednostavne pripreme koje će porodica obožavati.
Potrebno je:
- 900 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- dižon senf
- 1 kašičica mlevenog, bibera
- suvi biljni začin
- ulje
Sos od višanja:
- 300 g višanja (zamrznutih)
- 100 ml crnog vina
- 50 ml vode
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica meda
- 1 prstohvat cimeta
- 2 kašičice gustina
Priprema
Isecite pileće meso na šest debljih šnicli.Onda premažite svako parče senfom i pospite mlevenim biberom i suvim biljnim začinom.Onda poklopite i ostavite sat vremena u frižideru. Sipajte ulje u tiganj, pa ostavite da se zagreje.Propržite meso na srednjoj temperaturi, pa kad porumeni izvadite ga i držite na toplom. Zakuvajte višnje na tihoj temperaturi, oko 10 ak minuta. Potom sipajte crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višanja izvadite, a ostatak izblendajte. Rastvorite gustin u 50 ml vode, pa dodajte u sos. Onda kuvajte sve dok se sos ne zgusne.Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)