PILETINA SA SOSOM OD VIŠANJA Jelo koje će raspametiti i one izbirljive, za ručak koji se pamti
Sočno jelo jednostavne pripreme koje će porodica obožavati.
Potrebno je:
- 900 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- dižon senf
- 1 kašičica mlevenog, bibera
- suvi biljni začin
- ulje
Sos od višanja:
- 300 g višanja (zamrznutih)
- 100 ml crnog vina
- 50 ml vode
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica meda
- 1 prstohvat cimeta
- 2 kašičice gustina
Priprema
Isecite pileće meso na šest debljih šnicli.Onda premažite svako parče senfom i pospite mlevenim biberom i suvim biljnim začinom.Onda poklopite i ostavite sat vremena u frižideru. Sipajte ulje u tiganj, pa ostavite da se zagreje.Propržite meso na srednjoj temperaturi, pa kad porumeni izvadite ga i držite na toplom. Zakuvajte višnje na tihoj temperaturi, oko 10 ak minuta. Potom sipajte crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višanja izvadite, a ostatak izblendajte. Rastvorite gustin u 50 ml vode, pa dodajte u sos. Onda kuvajte sve dok se sos ne zgusne.Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)