PILETINA SA SOSOM OD VIŠANJA Jelo koje će raspametiti i one izbirljive, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

12:34

Sezonski recepti 0

Sočno jelo jednostavne pripreme koje će porodica obožavati.

piletina sa višnjama
Printscreen

Potrebno je:

  • 900 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
  • dižon senf
  • 1 kašičica mlevenog, bibera
  • suvi biljni začin
  • ulje

Sos od višanja:

  • 300 g višanja (zamrznutih)
  • 100 ml crnog vina
  • 50 ml vode
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1 prstohvat cimeta
  • 2 kašičice gustina

Priprema

Isecite pileće meso na šest debljih šnicli.Onda premažite svako parče senfom i pospite mlevenim biberom i suvim biljnim začinom.Onda poklopite i ostavite sat vremena u frižideru. Sipajte ulje u tiganj, pa ostavite da se zagreje.Propržite meso na srednjoj temperaturi, pa kad porumeni izvadite ga i držite na toplom. Zakuvajte višnje na tihoj temperaturi, oko 10 ak minuta. Potom sipajte crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višanja izvadite, a ostatak izblendajte. Rastvorite gustin u 50 ml vode, pa dodajte u sos. Onda kuvajte sve dok se sos ne zgusne.Prijatno!


 

Komentari (0)

Loading