PILETINA SA SOSOM OD VIŠANJA Jelo koje će raspametiti i one izbirljive, za ručak koji se pamti
Sočno jelo jednostavne pripreme koje će porodica obožavati.

Potrebno je:
- 900 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- dižon senf
- 1 kašičica mlevenog, bibera
- suvi biljni začin
- ulje
Sos od višanja:
- 300 g višanja (zamrznutih)
- 100 ml crnog vina
- 50 ml vode
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica meda
- 1 prstohvat cimeta
- 2 kašičice gustina
Priprema
Isecite pileće meso na šest debljih šnicli.Onda premažite svako parče senfom i pospite mlevenim biberom i suvim biljnim začinom.Onda poklopite i ostavite sat vremena u frižideru. Sipajte ulje u tiganj, pa ostavite da se zagreje.Propržite meso na srednjoj temperaturi, pa kad porumeni izvadite ga i držite na toplom. Zakuvajte višnje na tihoj temperaturi, oko 10 ak minuta. Potom sipajte crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višanja izvadite, a ostatak izblendajte. Rastvorite gustin u 50 ml vode, pa dodajte u sos. Onda kuvajte sve dok se sos ne zgusne.Prijatno!
Možda vas zanima:

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Tradicionalni recept za gastronomski užitak koji budi sva čula
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)