PITA SA ZELJEM NA VODI Savršenog ukusa, ješćete je i mrsnim danima, a gotova za tili čas
Pogodna za dane strogog posta, a slasna.

Potrebno je:
- 450 g svežeg zelja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 240 g brašna
- 240 ml vode
- 1 kašika sirćeta
- so i biber po ukusu
- mešavina suvih začina po ukusu
- 8 kora za pitu
Priprema:
U velikom tiganju sa malo vode prodinstajte crni i beli luk, dok ne postane staklast. Dodajte seckano zelje i pržite nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Zatim, posolite i pobiberite. Začinite. U zasebnoj posudi pomešajte brašno vodu i sirće, da ne bude grudvica. Jednu koru za pitu stavite na dno pleha za pečenje obloženog pek-papirom. Premažite je smesom od brašna, a preko nje stavite deo smese sa zeljem. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite smesom od brašna, pa preklopite ivice. Zatim, pitu premažite ostatkom smese od brašna. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

SPIRALNA PITA SA POVRĆEM Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna
Sočna i slasna, a dekorativno interesantna.

BRZE DOMAĆE TORTILJE Super idu uz humus i pileću paštetu, a gotove očas posla
Filujte namazom po želji.

PITICE SA PATLIDŽANOM Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRAUNI BEZ PEČENJA Savršen za iznenadne goste, a gotov dok pristavite kafu
Pravi se lako, a pojede brzo.

SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

POSNE PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom, a mekane kao duša, nema im ravnih!
Samo dodajte prilog po želji.

MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
Komentari (0)