GURMANSKA SVEČANA PITA Sa spanaćem, lukom i kačkavaljem, nema ko će joj odoleti

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

svečana pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 3 kašike mleka
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 500 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 dl mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 150 g sitnog sira
  • 20 g maslaca
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Prosejte brašno, pa u njega stavite so, prašak za pecivo, mleko i iseckan maslac. Umesite testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata. Za to vreme iseckajte spanać na tračice, luk na kockice.  Posolite spanać i luk. Testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa ga stavite u kalup za pečenje. Nožem izbockajte testo po vrhu na nekoliko mesta. Maslac otopite i pomešajte ga zajedno sa izrendanim kačkavaljem, sirom, mlekom, lukom, spanaćem i kašikom brašna. Sve dobro sjedinite i prelijte preko kore. Tart pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading