POSNE BOLONJEZE Za ručak koji se pamti, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Toliko su ukusne, pravićete i kada nije post.
Potrebno je:
- 1 glavica karfiola
- 2 šargarepe
- 150 g belih šampinjona
- 150 g šampinjona
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 200 g mlevenih oraha
- 500 ml paradajz pelata
- so, biber, origano, bosiljak, pola kašičice meda,
- posna testenina
Priprema:
U multipraktik stavite karfiol, šargarepu, pečurke, crni i beli luk, pa sve sitno sameljite. Mleveno povrće sipajte na zagrejan tiganj i ostavite da se dinsta dok većina tečnosti ne ispari. Sameljite i orahe, pa ih dodajte ostalom povrću i začinite po ukusu. Nalijte paradajz, dodajte med, pa ostavite da se krčka još 15 minuta. Poslužite uz posnu testeninu.
Možda vas zanima:
ŠPAGETE NA KINESKI NAČIN GREJU DUŠU I TELO Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Služite toplo uz prilog po želji.
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Jelo koje nema konkurenciju.
BRZA PASTA SA AJVAROM I BELIM MESOM Ukućani će stajati u redu za još
Kremasta i zasitna, a bićete oduševljeni ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)