POSNE BOLONJEZE Za ručak koji se pamti, eksplozija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Toliko su ukusne, pravićete i kada nije post.

posne bolonjeze
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 šargarepe
  • 150 g belih šampinjona
  • 150 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 200 g mlevenih oraha
  • 500 ml paradajz pelata
  • so, biber, origano, bosiljak, pola kašičice meda,
  • posna testenina

Priprema:

U multipraktik stavite karfiol, šargarepu, pečurke, crni i beli luk, pa sve sitno sameljite. Mleveno povrće sipajte na zagrejan tiganj i ostavite da se dinsta dok većina tečnosti ne ispari. Sameljite i orahe, pa ih dodajte ostalom povrću i začinite po ukusu. Nalijte paradajz, dodajte med, pa ostavite da se krčka još 15 minuta. Poslužite uz posnu testeninu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading