BAKIN GRAŠAK SE SMAŽE U TRENU Svaki zalogaj je raj za nepca, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Po receptu bez mane.

grašak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg filea
  • 200 g mladog graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Pileći file isecite na kockice, začinite solju i biberom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatna. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, propržite dok ne omekšaju. Dodajte brašno i dobro promešajte. Sipajte bujon i dodajte grašak, pa kuvajte dok se grašak ne skuva.

 

Komentari (0)

Loading