RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju

Sastojci:
1 kesa smrznutog graška
200 g pilećeg filea
1 veća glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
2-3 šargarepe
ulje
so (vegeta)
mirođija
malo brašna
aleva paprika
malo šećera
peršun
Priprema
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera i meso seckano na kocikice. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.
Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)