PASTIRSKA MUSAKA SA GRAŠKOM Sočna i lagana, a zasitna, postaće vaše novo omiljeno jelo
Držaće vas dugo sitim, a preukusna.
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 300 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
- 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kriške. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni i beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno. Dodajte grašak i paradajz sos, začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. U vatrostalnoj posudi složite sloj krompira, zatim sloj mesa s graškom i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Umutite jaja s mlekom i prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne porumeni. Poslužite toplo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)