PITA SA PATLIDŽANOM RAJ ZA NEPCA Sočna, a posna, sa hrskavim korama i bogatim nadevom
Mekana i sočna, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1 kg plavog patlidžana
- jedan struk praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 500 g kora za pitu
- 1 šolja kuvanog pirinča
- 250 ml gazirane vode
- 1 veza peršuna
- biber
- suvi biljni začin
- so
- origano
- ulje
Priprema:
Oljuštite patlidžan pa ga izrendajte i barite 10 minuta u posoljenoj ključaloj vodi. Zatim ga procedite i dinstajte 15 minuta sa proprženim seckanim prazilukom i crnim lukom. Umešajte obareni pirinač i začine, a zatim ređajte pitu prskajući svaku koru sa malo ulja i kiselom vodom. Isecite pitu na parčiće i poprskajte kiselom vodom. Pustite da odstoji oko sat vremena, a zatim pecite pitu u dobro zagrejanoj rerni 25–30 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)