PITA SA PATLIDŽANOM RAJ ZA NEPCA Sočna, a posna, sa hrskavim korama i bogatim nadevom

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Mekana i sočna, a držaće vas dugo sitim.

pita sa patlidžanom
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 kg plavog patlidžana
  • jedan struk praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g kora za pitu
  • 1 šolja kuvanog pirinča
  • 250 ml gazirane vode
  • 1 veza peršuna
  • biber
  • suvi biljni začin
  • so
  • origano 
  • ulje

Priprema:

Oljuštite patlidžan pa ga izrendajte i barite 10 minuta u posoljenoj ključaloj vodi. Zatim ga procedite i dinstajte 15 minuta sa proprženim seckanim prazilukom i crnim lukom. Umešajte obareni pirinač i začine, a zatim ređajte pitu prskajući svaku koru sa malo ulja i kiselom vodom. Isecite pitu na parčiće i poprskajte kiselom vodom. Pustite da odstoji oko sat vremena, a zatim pecite pitu u dobro zagrejanoj rerni 25–30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading