PITA SA PATLIDŽANOM RAJ ZA NEPCA Sočna, a posna, sa hrskavim korama i bogatim nadevom
Mekana i sočna, a držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 1 kg plavog patlidžana
- jedan struk praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 500 g kora za pitu
- 1 šolja kuvanog pirinča
- 250 ml gazirane vode
- 1 veza peršuna
- biber
- suvi biljni začin
- so
- origano
- ulje
Priprema:
Oljuštite patlidžan pa ga izrendajte i barite 10 minuta u posoljenoj ključaloj vodi. Zatim ga procedite i dinstajte 15 minuta sa proprženim seckanim prazilukom i crnim lukom. Umešajte obareni pirinač i začine, a zatim ređajte pitu prskajući svaku koru sa malo ulja i kiselom vodom. Isecite pitu na parčiće i poprskajte kiselom vodom. Pustite da odstoji oko sat vremena, a zatim pecite pitu u dobro zagrejanoj rerni 25–30 minuta.
Možda vas zanima:

KROMPIRUŠA SA MESOM RAJ ZA NEPCA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Slasna i ukusna, prste da poližete.

BRZA PITA OD SPANAĆA I LISNATOG TESTA Svaki zalogaj je raj za nepca, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

ENGLESKA PITA PO ORIGINALNOM RECEPTU Hrskava i sočna, a biće super i sutradan
Najbolje služite za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)