MENEMEN Turska kajgana oduševila domaćice na mrežama, rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Daće vam energije za ceo dan i držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 4 paradajza srednje veličine
- 2 crvene paprike
- 3 žute paprike
- 1/2 ljute papričice
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica sitne morske soli
- pola kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika sitno isečene sveže nane
- 1 kašika sitno isečenog svežeg peršunovog lišća
- 2 kašike putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Jaja izvadite ranije iz frižidera da budu sobne temperature. Operite paprike, paradajz i ljutu papričicu pa im izvadite seme i iseckajte. Sitno isecite crni i beli luk. Stavite puter i ulje u zagrejan tiganj pa otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte iseckane paprike, posolite pa posle dodajte i luk i propržite. Zatim dodajte beli luk, papričicu, biber i paradajz, ali pazite da ne zagori. Dodajte jaja, posolite, varjačom promešajte pa začinite. Ugasite ringlu, poklopite i ostavite malo da se uhvati korica.
Možda vas zanima:

MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.

MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.

KAJGANA SA PEČURKAMA Klasik na drugačiji način, a daće vam energiju za ceo dan
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

NAJLEPŠA JELA SA PAPRIKAMA Od potaža do crvene paste, a svaki zalogaj miluje nepca
Sočni potaž, menemen za doručak ili slasna crvena pasta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

UŠTIPCI MEKANI KAO DUŠA Recept Ane Sević raspametio domaćice na mrežama, svi ga dele
Iako je pobornica zdrave ishrane, voditeljka Ana Sević podelila je recept za uštipke kojima nije moguće odoleti. Ovaj recept joj je dala baka, i jedino takve priznaje, prave domaće. Njene kulinarske specijalitete najviše vole suprug Danijel i deca, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Komentari (0)