ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu
Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak
Sastojci (za 1 osobu):
- 2 jaja (ili 1 jaje + 2 belanca – po želji)
- 1 šaka svežeg spanaća (može i zamrznuti, ali prethodno oceđen)
- 1 kašičica maslinovog ulja ili malo putera
- So i biber po ukusu
- Po želji: prstohvat muskatnog oraščića, malo mladog sira ili feta sira
Priprema:
Priprema spanaća:
Ako koristiš svež spanać, operi ga i iscepkaj na krupnije komade.
U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa dodaj spanać.
Dinstaj 1–2 minuta dok ne uvene (ako koristiš zamrznuti spanać, prvo ga otopi i dobro ocedi).
Dodavanje jaja:
U posebnoj činiji umuti jaja sa prstohvatom soli i bibera (i muskatnim oraščićem ako želiš).
Sipaj jaja preko spanaća u tiganj i lagano mešaj.
Prženje:
Kajganu prži 2–3 minuta, uz stalno mešanje, dok ne postigneš željenu teksturu (mekša ili više pečena).
Završni dodaci:
Po želji pospi malo izmrvljenog sira ili seckanog mladog luka.
Bonus video:
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)