ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu
Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak

Sastojci (za 1 osobu):
- 2 jaja (ili 1 jaje + 2 belanca – po želji)
- 1 šaka svežeg spanaća (može i zamrznuti, ali prethodno oceđen)
- 1 kašičica maslinovog ulja ili malo putera
- So i biber po ukusu
- Po želji: prstohvat muskatnog oraščića, malo mladog sira ili feta sira
Priprema:
Priprema spanaća:
Ako koristiš svež spanać, operi ga i iscepkaj na krupnije komade.
U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa dodaj spanać.
Dinstaj 1–2 minuta dok ne uvene (ako koristiš zamrznuti spanać, prvo ga otopi i dobro ocedi).
Dodavanje jaja:
U posebnoj činiji umuti jaja sa prstohvatom soli i bibera (i muskatnim oraščićem ako želiš).
Sipaj jaja preko spanaća u tiganj i lagano mešaj.
Prženje:
Kajganu prži 2–3 minuta, uz stalno mešanje, dok ne postigneš željenu teksturu (mekša ili više pečena).
Završni dodaci:
Po želji pospi malo izmrvljenog sira ili seckanog mladog luka.
Bonus video:

KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.

OSVEŽAVA + NENORMALNO ZASITNO Smuti sa borovnicama obara sa nogu, plus telu daje brdo vitamina
U letnjim mesecima, kada temperature rastu, organizmu najviše prijaju lagani, osvežavajući i hranljivi obroci.

NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

AROMATIČAN GRILOVANI PATLIDŽAN Paradajz i feta sir mu daju neodoljvu slast, a ovaj sastojak savršen šmek
Poslužite kao predjelo, glavno jelo bez mesa za dvoje, ili kao prilog uz...
Komentari (0)