ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu

Tatjana Badarević

09:10

Zdravi zalogaji 0

Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak

kajgana
Shutterstock

Sastojci (za 1 osobu):

  • 2 jaja (ili 1 jaje + 2 belanca – po želji)
  • 1 šaka svežeg spanaća (može i zamrznuti, ali prethodno oceđen)
  • 1 kašičica maslinovog ulja ili malo putera
  • So i biber po ukusu
  • Po želji: prstohvat muskatnog oraščića, malo mladog sira ili feta sira

Priprema:

Priprema spanaća:

Ako koristiš svež spanać, operi ga i iscepkaj na krupnije komade.

U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa dodaj spanać.

Dinstaj 1–2 minuta dok ne uvene (ako koristiš zamrznuti spanać, prvo ga otopi i dobro ocedi).

Dodavanje jaja:

U posebnoj činiji umuti jaja sa prstohvatom soli i bibera (i muskatnim oraščićem ako želiš).

Sipaj jaja preko spanaća u tiganj i lagano mešaj.

Prženje:

Kajganu prži 2–3 minuta, uz stalno mešanje, dok ne postigneš željenu teksturu (mekša ili više pečena).

Završni dodaci:

Po želji pospi malo izmrvljenog sira ili seckanog mladog luka.

Bonus video:

@moja.trpeza JAJA NA PARI Ovo morate da probate! U duboki tiganj sipajte vodu i sačekajte da proključa. Stavite silikonski kalup po želji, ulijte jaja u kalup, posolite i poklopite. Kuvajte na pari oko 15 minuta dok jaja ne postanu tvrdo kuvana i poprime oblik kalupa – idealno da obradujete najmilije! Predlog za sos: Izblendirajte beli luk, sitan sir i kajmak. Sipajte u tanjir, dekorišite jajima i uživajte u ovom ukusnom spoju! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #egg #kitchen ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading