ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu
Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak
Sastojci (za 1 osobu):
- 2 jaja (ili 1 jaje + 2 belanca – po želji)
- 1 šaka svežeg spanaća (može i zamrznuti, ali prethodno oceđen)
- 1 kašičica maslinovog ulja ili malo putera
- So i biber po ukusu
- Po želji: prstohvat muskatnog oraščića, malo mladog sira ili feta sira
Priprema:
Priprema spanaća:
Ako koristiš svež spanać, operi ga i iscepkaj na krupnije komade.
U tiganju zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa dodaj spanać.
Dinstaj 1–2 minuta dok ne uvene (ako koristiš zamrznuti spanać, prvo ga otopi i dobro ocedi).
Dodavanje jaja:
U posebnoj činiji umuti jaja sa prstohvatom soli i bibera (i muskatnim oraščićem ako želiš).
Sipaj jaja preko spanaća u tiganj i lagano mešaj.
Prženje:
Kajganu prži 2–3 minuta, uz stalno mešanje, dok ne postigneš željenu teksturu (mekša ili više pečena).
Završni dodaci:
Po želji pospi malo izmrvljenog sira ili seckanog mladog luka.
Bonus video:
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)