SLANE PALAČINKE RAZGRABE SE U MOMENTU Slasne, a jednostavne, za doručak bez greške
Prave se lako, a svi ih vole.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 200 g brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 2 jajeta
- 250 g šunke
- 2 čena belog luka
- so, peršun, ulje
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga sitno narendajte i ocedite. Dodajte mu brašno, mleko i sitno narendanu šunku. U sve umešajte razmućena jaja, malo soli, biber, naseckani peršun, izgnječeni beli luk i suvi biljni začin. Zatim dodajte mineralnu vodu. Zagrejte malo ulja u tiganju i ravnomerno u njega, kao palačinku, rasporedite pripremljenu smesu. Pecite palačinke s obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE Sa avokadom i spanaćem, polizaćete i tanjir koliko su slasne
Savršene za doručak ili večeru.
SLANE AMERIČKE PALAČINKE Sa šunkom i lukom, bićete siti satima, za doručak koji se ne zaboravlja
Mekane i sočne, samo dodajte šolju jogurta.
SLANE PALAČINKE SA ŠUNKOM Od krompira, drugačije i slasne, a mekane i vazdušaste
Služite uz šolju jogurta.
PALAČINKE OD KROMPIRA Slani specijalitet sa šunkom koji budi sva čula
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)