POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nećete ni da primetite razliku u ukusu, a savršene za lepo druženje sa prijateljima
Samo dodajte krem ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 1,5 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- pola male kašičice soli
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kristal šećera
- 1 čaša bademovog mleka
- pola čaše vode
- 3 kašike ulja
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so, vanilin šećer. Sipajte biljno mleko, vodu i ulje, pa sve zajedno promešajte varjačom. Sipajte po malo smese na tiganj sa zagrejanim uljem. Pecite palačinke oko 2 minuta, sa svake strane. Na kraju, prelijte medom ili seckanim voćem. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Klasik koji se ne odbija, pravićete i mrsnim danima
Mekane i sočne, prste da poližete.
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Služite tople, prelivene javorovim sirupom.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)